Een kwestie van vertrouwen

Al 60 jaar operationeel in de brandstoffenhandel

HVO diesel

HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) diesel is de meest duurzame dieselbrandstof van het moment! Het is een innovatieve biobrandstof gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals plantaardige oliën en dierlijke vetten. Door middel van een geavanceerd waterstofbehandelingsproces wordt deze duurzame brandstof geproduceerd, die qua chemische samenstelling en prestaties vrijwel identiek is aan conventionele fossiele diesel.

Van Treeck Energy - HVO Diesel duurzaam

Voordelen van HVO diesel

Duurzaam en Milieuvriendelijk
HVO diesel draagt bij aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. Het gebruik ervan kan de CO2-uitstoot met 30-90% verminderen in vergelijking met traditionele diesel.

Schonere Verbranding
HVO verbrandt schoner, wat resulteert in minder roet en lagere emissies van stikstofoxiden (NOx) en andere schadelijke stoffen.

Volledig Compatibel
HVO diesel kan zonder aanpassingen worden gebruikt in bestaande dieselmotoren en -infrastructuur, wat het een gemakkelijke en efficiënte vervanging maakt.

Puur of met lagere mengverhouding

HVO100 is pure HVO diesel, bestaande uit 100% hydrotreated vegetable oil en is geschikt voor alle dieselmotoren zonder aanpassingen. Vaak gebruikt in de transportsector en door particulieren die een maximale milieuwinst willen behalen.

HVO20 bestaat voor 20% uit HVO en wordt gemengd met 80% conventionele fossiele diesel. Deze diesel is ideaal voor gebruikers die de overstap naar duurzamere brandstoffen willen maken zonder volledig over te schakelen op HVO100. Het zorgt voor een geleidelijke vermindering van de CO2-uitstoot. Daarnaast voldoet HVO20 aan de EN590 norm voor conventionele dieselbrandstof, waardoor deze zorgeloos in alle dieselvoertuigen gebruikt kan worden.

Van Treeck Energy - HVO Diesel duurzaam

Ontdek HVO diesel zelf!

Kies voor HVO diesel en draag bij aan een duurzamere wereld. Voor meer informatie of om HVO diesel te bestellen, neem vandaag nog contact met ons op!